ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΣΤΑΦΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό φράουλες κομμένες στην μέση

1,5 κιλό ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο φράουλα Στάφυλος

330γρ. κρέμα γάλακτος

2 φακελάκια βανίλια

Τρίμμα σοκολάτας για γαρνιτούρα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Ετοιμάζουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα βαλσάμικο φράουλα Στάφυλος και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες περίπου να βγάλουν τους χυμούς τους.Σε ένα multi, ρίχνουμε τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ένταση να δέσει η σαντιγύ.Μοιράζουμε σε ατομικά πιατάκια τις φράουλες, ρίχνοντας από πανω 2 κ.σ. σαντιγύ και γαρνίροντας με την τριμμένη σοκολάτα.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

265γρ. μαύρη σοκολάτα

60γρ. κρέμα γάλακτος

3 κ.γ. βαλσάμικο Στάφυλος

1/2 φλυτζάνι κακάο σκόνη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος.Προσθέτουμε το βαλσάμικο Στάφυλος και ανακατεύουμε.Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.Άφου το βγάλουμε από το ψυγείο, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να γίνει πιο εύπλαστο.Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε σοκολάτα από το μπολ και την πλάθουμε στρογγυλή με τα χέρια.Βάζουμε τα τρουφάκια σε έναν δίσκο.Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε το κακάο και κυλάμε τα τρουφάκια λίγα λίγα μέχρι να καλυφθούν από το κακάο.Τα τοποθετούμε σε δίσκο σερβιρίσματος.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

12γρ. φύλλα ζελατίνης

250γρ.γάλα

250γρ.κρέμα γάλακτος

40γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι βανίλιας

100γρ. βατόμουρα κτψ.

200γρ.βατόμουρα φρέσκα

180γρ. ζάχαρη

βαλσάμικο βατόμουρο Στάφυλος

180γρ. νερό

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Βάζουμε τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ με νερό και πάγο και τις αφήνουμε να μουλιάσουν.Βάζουμε το γάλα, την κρέμα, την βανίλια και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.Μόλις βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί.Στην συνέχεια χτυπάμε στο multi τα βατόμουρα μέχρι να γίνουν πουρές και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να πήξουν.Σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω στα ποτήρια βαλσάμικο βατόμουρο Στάφυλος και φρέσκα κομμάτια βατόμουρου.

Συνταγές -Γλυκά & Επιδόρπια

Επικοινωνία

+30211 4048 640  |  info@stafylosbalsamic.gr