ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500γρ πέννες

ελαιόλαδο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

16 μανιτάρια μεσαία

12 λιαστές ντομάτες

1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες

3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο Στάφυλος

3 κ.σ. πάστα ελιάς

φρέσκο μαϊντανό

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι.Μόλις κοχλάσει το νερό ρίχνουμε τις πέννες.Σε ένα τηγάνι αφού έχουμε κάψει λίγο λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, την καυτερή πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρουμε.Όταν μαλακώσουν θα προσθέσουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και θα τα αφήσουμε να τηγανιστούν όλα μαζί γύρω στα 4 λεπτά.Θ α προσθέσουμε την λιαστή ντομάτα και θα σβήσουμε με την κρέμα βαλσάμικο Στάφυλος.Μέσα στο τηγάνι θα προσθέσουμε τις βρασμένες πέννες.Τέλος θα ρίξουμε την πάστα ελιάς, τον μαϊντανό και το πιάτο είναι έτοιμο.

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο τύπου φυτίνη

4 φέτες ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο

4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

2 κ.σ. βαλσάμικο Στάφυλος

200γρ. τυρί κρέμα

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι

1/2 φλ. κόκκινη σάλτσα

ντοματίνια

αλάτι πιπέρι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Βράζουμε τα μακαρόνια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και αφού κάψει, προσθέτουμε το ζαμπόν και το τσιγαρίζουμε.Το αφαιρούμε σε ένα πιάτο.Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.Ρίχνουμε το βαλσάμικο Στάφυλος, το ζαμπόν και τα αλατοπιπερώνουμε.Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με την κόκκινη σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά.Τα βάζουμε και αυτά στο τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.Στην συνέχεια με μια πιρούνα τοποθετούμε και τα βρασμένα μακαρόνια και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα.Σερβίρουμε με κομμένα ντοματίνια και μπόλικο τριμμένο τυρί.

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500γρ. φιογκάκια

1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες

2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε φέτες

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο

3 κ.σ. σταφίδες

3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο λευκό Στάφυλος

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Βράζουμε τα φιογκάκια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.Κόβουμε την μελιτζάνα και της ρίχνουμε μπόλικο αλάτι να ξεπικρίσει.Σε ένα τηγάνι αφού έχουμε κάψει ελαιόλαδο σοτάρουμε την μελιτζάνα για 2 λεπτά.Ύστερα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, την σκελίδα σκόρδο και τέλος τις σταφίδες.Όταν ρουφήξει τα νερά του ρίχνουμε το κρασί, την κρέμα βαλσάμικο λευκό Στάφυλος και αλατοπιπερώνουμε,Αφού τραβήξει όλα τα υγρά του ρίχνουμε και τα βρασμένα φιογκάκια και ανακατεύουμε.Το φαγητό είναι έτοιμο.

Συνταγές -Ζυμαρικά

Επικοινωνία

+30211 4048 640  |  info@stafylosbalsamic.gr