top of page

ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΑΦΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 χοιρινά μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο

3 κ.σ.. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

2 πιπεριές(κόκκινη-πράσινη) κομμένες σε λωρίδες

10 ντοματίνια κομμένα

2 κ.σ. βαλσάμικο Στάφυλος

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. βούτυρο

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο Στάφυλος

100γρ. παρμεζάνα

1 κλαδάκι θυμάρι

1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη

αλάτι πιπέρι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε πρώτα το βούτυρο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο Στάφυλος και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπριζολάκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.Ρίχνουμε το σκόρδο σπασμένο, τις πιπεριές, 1 κ.σ. μέλι, τα βότανα, τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι Στάφυλος. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα πάνω σε κάθε μπριζολάκι και τα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Συνταγές - Κρεατικά

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΜΕΛΙ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μπουκιές

1/2 κούπα ελαιόλαδο

5-6 μέτρια κρεμμύδια

3/4 κιλού κάστανα

4 κ.σ.. κρέμα βαλσάμικο μέλι Στάφυλος

1/2 κούπα κόκκινο κρασί

1/2 κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

μπαχάρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι πιπέρι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Χαράζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε σε νερό που βράζει, ελαφρώς αλατισμένο, για 10 λεπτά. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και πριν κρυώσουν εντελώς τα καθαρίζουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί. Αλατίζουμε ελαφρά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια.Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς.Όταν το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε και τα καθαρισμένα κάστανα. Αφού έχουν μαγειρευτεί και μαλακώσει τα κάστανα, ρίχνουμε 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο μέλι Στάφυλος και αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα.

ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κουνέλι περίπου 1,5 κιλό

1-1,5 κιλό κρεμμύδια

1 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα βαλσάμικο λευκό Στάφυλος

1/2 κούπα λευκό κρασί

1/2 κούπα ρακή

κύμινο

2-3 φύλλα δάφνης

αλάτι πιπέρι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι και το τοποθετούμε σε ξιδόνερο για 1-2 ώρες. Σε μια ρηχή αλλά πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το κουνέλι, το βαλσάμικο λευκό Στάφυλος, το κρασί και το αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του, όπου και θα προσθέσουμε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο. Όταν θα αρχίσει να τσιγαρίζεται το φαγητό, θα σβήσουμε με την ρακή και θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά και την δάφνη. Το στιφάδο μας είναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει εντελώς το κουνέλι και τα κρεμμύδια και έχει μείνει μόνο με την σάλτσα του.

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚ0 ΞΥΔΙ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε μπουκιές

1 κούπα αλεύρι

3κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κούπα κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη με λίγο κονιάκ

3 κ.σ. βαλσάμικο Στάφυλος.

ελαιόλαδο

4-5 κλωναράκια ρίγανη

αλάτι πιπέρι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και το αλευρώνουμε. Βάζουμε στο τηγάνι μερικς κουταλιές ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το συκώτι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε και αυτά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και το βαλσάμικο Στάφυλος, ρίχνουμε την φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.Σερβίρεται ζεστό.

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό παϊδάκια αρνί

ελαιόλαδο

καφές 1/4 φλ. στιγμιαίος

1 κ.σ. πάπρικα

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.σ. πιπέρι

1/2 κ.σ. ρίγανη

1/2 κ.σ. κόλιανδρο

1/2 κ.σ. πιπέρι καγιέν

1 κ.γ.μουστάρδα σε σκόνη

1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη

1 κ.γ.κύμινο

1 κ.γ.θυμάρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ: 1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 φλ.κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 1/2 φλ.βαλσάμικο βατόμουρο Στάφυλος

1 κύβος ζωμός λαχανικών

1 κ.σ. μαργαρίνη

1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός

αλάτι πιπέρι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με 1κ.σ.μπαχαρικά το κάθε παϊδάκι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.Το κάνουμε και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί το λάδι. Τοποθετούμε τα παϊδάκια στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε το βαλσάμικο βατόμουρο Στάφυλος και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών , τον βασιλικό, την μαργαρίνη, την οποία ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, αλατοπιπερώνουμε και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω στα παϊδάκια.

bottom of page