top of page

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

2στήθη κοτόπουλου ολόκληρα

5-6 μικρές πατάτες

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες

10 ελιές Καλαμών σε φέτες

100γρ. σκληρή φέτα τριμμένη

φρέσκια ρίγανη (3-4κλωναράκια)

αλάτι πιπέρι

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους

2 κ.γ. κάπαρη

ελαιόλαδο

3 κ.γ. βαλσάμικο Στάφυλος

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Kόβουμε τα στήθη στα δύο, ώστε να γίνουν 4 κομμάτια.Τα χαράσουμε ελαφρά.Κόβουμε 4 κομμάτια μήκους 25 εκ. Χαρτί ψησίματος και 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο.Απλώνουμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε επάνω του το χαρτί, παραθέτοντας τα 4 ζεύγη περιτυλίγματος στην σειρά.Στην συνέχεια, τοποθετούμε τις πατάτες, αφού τις έχουμε κόψει πρώτα σε ροδέλες, στο κέντρο του χαρτιού και ακουμπάμε επάνω το κοτόπουλο.Σφηνώνουμε τις λωρίδες πιπεριάς στα σημεία που έχουμε χαράξει το κοτόπουλο.Πασπαλίζουμε με τις ελιές, την φέτα, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και τα κλωναράκια της ρίγανης. Κλείνουμε τα πακετάκια, διπλώνοντας πρώτα τις πλατιές πλευρές στο κέντρο και μετά στα πλαϊνά. Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετούμε τα πακετάκια στο ταψί και τα αφήνουμε να ψηθούν για 30 λεπτά. Πριν ξετυλίξουμε τα πακετάκια μας, τα αφήνουμε εκτός φούρνου για να σταθούν, 15 λεπτά.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κύβους από την ντομάτα, 2 κ.γ κάπαρη, ελαιόλαδο, ρίγανη και 3 κ.γ. βαλσάμικο Στάφυλος. Αφού έχουμε ανοίξει τα πακέτα, περιχύνουμε τα στήθη και σερβίρουμε.

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές

1 1/2 κούπες σταφύλι χωρίς κουκούτσι

φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο ή ρίγανη για το σερβίρισμα

100γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα σε μικρά κυβάκια

5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο Στάφυλος

ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και όταν αυτό κάψει προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλου και τις τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε 4 κ..σ. κρεμα βαλσάμικο Στάφυλος και βράζουμε μέχρι να σιροπιάσουν τα υγρά μας.Προσθέτουμε τα σταφύλια, το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε να το μαγειρεύουμε, μέχρι να μελώσουν τα σταφύλια.  Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, ρίχνουμε και τους κύβους του τυριού. Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό και διακοσμούμε με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο ή ρίγανη.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΜΕΛΙ ΣΤΑΦΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

800γρ. περίπου στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές

5 κ.σ. σόγια σως

5 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο μέλι Στάφυλος

1 κ.σ. σουσάμι άσπρο

1 κ.σ. σουσάμι μαύρο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το άσπρο σουσάμι και το γυρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει ένα πιο χρυσό χρώμα. Λίγο πριν το βγάλουμε προσθέτουμε και το μαύρο και το γυρίζουμε και αυτό 1-2 φορές. Αδειάζουμε τα σουσάμια σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφού το έχουμε αφήσει να κάψει, βάζουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Καθώς το κοτόπουλο βράζει, μέσα σε ένα μπολ , ανακατεύουμε την σόγια σως και 4-5 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο μέλι Στάφυλος. Όταν το κοτόπουλο έχει πιεί σχεδόν το νερό του, ρίχνουμε το σουσάμι και την σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμα όλα μάζι. Καθώς το αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο μέλι Στάφυλος ακόμα και το πιάτο μας είναι έτοιμο.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΑΦΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ BABY

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 μπούτια κοτόπουλο με το κόκκαλο

1 κιλό πατάτες baby

150 γρ. κρέμα βαλσάμικο πορτοκάλι Στάφυλος

1 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. μουστάρδα

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ.σ. δενδρολίβανο

ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο πορτοκάλι Στάφυλος, το μέλι, το σκόρδο, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα μπούτια και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού η μαρινάδα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, αφού τις έχουμε κόψει πρώτα στη μέση, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφού έχουμε κάψει λάδι σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε καλα το μαριναρισμένο κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε τις πατάτες και 2 κλωνάρια δενδρολίβανο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τοποθετούμε τα μπούτια και τις πατάτες σε ένα ταψί. Το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και το μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο,αφήνοντας το να ψηθεί για 20-30 λεπτά ακόμα. Το σερβίρουμε ζεστό.

Συνταγές -Κοτόπουλο

bottom of page